Dag 365

Jag lyckades faktiskt, jag är smått imponerad över mig själv om jag ska vara ärlig. Det var inte ens planen när jag började blogga igen för ett år sedan.

Jag låg hemma i mellandagarna och var sjuk, hade tråkigt och började skriva lite diverse inlägg, sedan fortsatte jag. Kom fram till slutet av Januari och var sjukt nöjd över att jag lyckats skriva ett inlägg om dagen hela den månaden. Och nu sitter jag här ett år senare och har lyckats posta ett inlägg om dagen, hela jävla året. Fantastiskt!

För mig är det en rätt stor grej faktiskt!

Tanken som kom av detta lilla projekt, när jag väl bestämt mig för att fixa hela året, var att få igång mitt skrivande igen. Tvinga igång någon form av skrivande varje dag, och det har lyckats. Nog för att jag inte skrivit så mycket skönlitterärt, men vad gör det, det kanske kommer 2016?

Tack för att ni varit med under det här året, låt oss börja nästa år på det bästa av sätt och sen bara fortsätta med att hålla den nivån!

 

Tio i tolvlåten!

Tänkte att vi skulle ta och kickstarta detta år med lite härlig musik. Som ni vet så gillar jag musik av alla sorter och typer. Det kan vara visor, hårdrock, trance, ska, dansband, pop, ballader, soul, RnB, techno.. Ja listan kan onekligen göras väldigt lång.

Med detta i åtanke så tänkte jag helt skamlöst ta och stjäla Anders och Måns koncept med ”Kvart i tvådansen”. Detta var något som de hade i sin programserie ”Så funkar det” i P3, det sändes väl 2001-2003 om jag inte minns fel. Här samlade de en massa olika gamla dansbandsdängor, ofta med lite udda text och inte ett allt för fräscht budskap och spelade låtarna kvart i två.

Just denna del hade jag kanske tänkt låta gå förbi, även om det kan slinka in en eller annan sådan låt. För min målsättning med detta lilla projekt är att jag under 2016 ska jag bjuda upp till dans en gång om dagen, fast vid tio i tolv, så ni hinner lyssna på den på lunchen. För det är en sån hyvens grabb jag är!

När jag skriver att jag ska bjuda upp till dans så är det inte riktigt bokstavligt talat, nog får en dansa det har jag inget emot, men det jag gör är bara att tipsa om en låt varje dag så får ni sköta dansandet på egen hand.

Håll er i hatten, för i morgon så kommer det smälla! Och sen fortsätta smälla en gång om dagen!

Gott nytt år förresten!

Fridens.

En vän har lämnat jordelivet

Jag var iväg till Kanada i September i år som ni kanske kommer ihåg. Huvudsyftet med det besöket var att hälsa på min vän D. Jag hade tänkt göra det under en ganska lång tid fast det aldrig blivit av. D fick en cancerdiagnos i början av sommaren och då kände jag att det verkligen blev angeläget. Om inte annat för att få honom att tänka på lite andra saker också, och för att få träffa honom innan något hemskt skulle hända eller så. För en vet aldrig med den där sjukdomen.

Veckan efter att jag åkt hem så började han med cellgiftsbehandling. Jag snackade lite med honom nån månad senare, då sa han att han haft rätt ont över lag det senaste. Han sa även att jag tajmade in mitt besök väl då det var typ sista veckan som han var riktigt pigg.

Den 18e December så var han inne hos läkaren, hon sa att behandlingen inte fungerade och att han antagligen inte skulle överleva 2016.

D dog den 28e December 2015. Och det är så jävla illa att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Hittills har jag inte gråtit men nu när jag skriver om det så kommer tårarna, för det är liksom så orealistiskt att han är borta.

Han var en underbar man, snäll, omtänksam, rolig och eftertänksam. Sa vad han tyckte, älskade att cykla samt bilsport. Vi var rätt lika. Stor del av mitt intresse av cykling kommer från honom, även han var nykterist, vi delade ett bilintresse och lyssnade på samma sorts musik. Vi fick kontakt där på jobbet i Kanada och på den vägen var det. Jag har inte en aning om hur många gånger han krossat mig i foosball. Helt ärligt så tror jag att han har påverkat mig på mer sätt än vad jag kan tänka mig. Det var även han som började kalla mig H-Bomb.

Nog för att kontakten varit sporadisk under de senaste åren, men några mail fram och tillbaka har det blivit varje år.

Jag är så sjukt tacksam över att jag hälsade på när jag gjorde, att jag fick träffa honom när han fortfarande hade ork och kunde hänga med ut på grejer, vi cyklade, promenerade, var på cykeltävling och hockey. Det kanske är egoistiskt av mig men jag är riktigt glad över att mitt minne över honom är ett där han inte enbart ligger stilla i soffan som något sorts paket utan som den aktiva kille han faktiskt var.

Just nu är sorgen stor, och jag känner att jag måste få ur mig detta innan det nya året börjar. För nog kommer han att finnas kvar hos mig även då, men den sorg jag känner nu vill jag helst lämna under 2015 och inte ta med det in i 2016.

IMG_4265

Ett foto jag tog på honom när jag var över i September, tror det är första dagen och vi gick ner till stranden. D i förgrunden, vid vattnet ser ni hans fru E och deras hund Bruno.

Tog även en bild på honom när vi var iväg på cykeltävlingen. Jag tror att det där var hans favoritcykelmössa. Det lät så på honom när han pratade om det i alla fall.

IMG_4295

När vi jobbade ihop så hade jag i stort sett alltid med mig min kamera till jobbet. Då och då när jag kom hem så fick jag en överraskning när jag bläddrade genom bilderna. Det kunde vara en bild som denna.

IMG_0979

Men efter en Ultimate Frisbee-match så fick jag en rejäl överraskning. Några av de vi spelade med hade med sina barn, dessa började han fota också. Helt plötsligt hade jag mig ett litet troll i kameran.

IMG_1773

Hur som helst så är han jävligt saknad och mina tankar går till hans familj. Måste vara så sjukt jobbigt, jag kan inte ens försöka förstå hur jobbigt.

I det mail jag skrev till honom, som visade sig bli det sista, så avslutade jag det med

But I guess that it’s the big picture that matters, rest now, RIDE HARD LATER!

Och det hoppas jag att du gör D, vart du än är, att du har din cykel och att du kör så hårt du bara kan. SHRED THEM HILLS!

R.I.P.

Fridens.

Rollspel

Det var längesen vi spelade rollspel, jag och den grupp jag kör med. Eftersom alla de andra är belägna i Malmö och jag i Skövde så har vi sessioner över internet istället. Roll20.net är verkligen fantastiskt.

Hur som helst blir det lite trevande början när det dröjer fyra månader mellan gångerna. Men det är smällar en får ta när det krockar med scheman o.s.v.

Vi har väldigt roligt när vi kör i alla fall och just nu spelar jag en Slavhandlare lite temporärt, kul!

Är glad att jag på gamla dar börjat rollspela lite, varför gjorde jag inte detta på typ högstadiet/gymnasiet för? Det är vad jag undrar!

Fridens.

Nedräkning

Nu är det verkligen nedräkning. Snart är 2016 här och 2015 lämna oss. Egentligen är det inget märkvärdigt, bara att en siffra ändras från en femma till en sexa. Samtidigt är det en jätteskillnad. Ibland är det uppfriskande med en nystart och tänk att vi får en varje år, fantastiskt.

Tänker tillbaka lite över hur 2015 har varit och kommer fram till att det varit ett helt okej år ändå, ännu ett mellanår skulle jag väl säga även fast många saker har hänt.

Det största som hänt är väl hela blogg-grejen, det är fyra inlägg kvar tills jag gjort ett om dagen i ett helt år. Det gör mig faktiskt lite stolt, att jag åstadkommit något. Nog för att inte alla inlägg varit särskilt personliga eller utlämnande eller ens intressanta så har de fortfarande speglat mig och mina tankar just den dagen under 2015. Det gillar jag.

Just nu ser jag som att 2016 kommer att bli ett riktigt bra år, så jag längtar riktigt mycket till att den sätter igång, helst redan i morgon!

Fridens.

Hoverboard

Simon kom med det utmärkta förslaget att vi skulle ge oss ut till traktens elektronikbutiker för att kolla in lite mellandagsreor. Han var ute efter nån telefon och nån tv kanske och lite sådär. Gött att komma ut i snörusket tänkte jag och hakade på.

Först åkte vi då till Mariestad vilket kändes väldigt bekant då det är där jag jobbar… Det betyder att jag varit i Mariestad 7 av 7 dagar denna vecka, inte illa!

När vi väl var klara där drog vi tillbaka till Skövde för att kika in utbudet, och i en av affärerna hittade vi det bästa av allt. För ynka 5995 riksdaler så kunde en få sväva runt i världen, SVÄVA. Eller ja sväva kanske var lite att ta i, rulla runt kanske är bättre.

De kallas “hoverboard” fast de inte är det, de är mini-segways som en står på, lutar sig och åker runt lite hur som helst. Hur som helst så hade de ett exemplar en kunde få prova. Naturligtvis var jag tvungen att prova!

12435339_10156381730960788_754416403_o

Det var väldigt svajigt i början, men efter nån minut så lyckades hjärnan ställa om till hur det funkade och jag kunde rulla runt där inne utan större problem. Nu tog jag inga längre åkturer ska väl sägas, men hur som helst så var det lite roligt! Det drygaste var att jag spände ena benet på något lustigt sätt så det började göra ont. Men det lär väl vara en vanesak.

Nu är det bara börja spara sina surt förvärvade slantar och köpa in en så en kan glida runt likt en kung i sommar!

Fridens.

Making a Murderer

Tidigare idag så fick jag ett meddelande av min vän Magnus

“Vill du se något riktigt jobbigt?
Sådär skrika på tv:n jobbigt?
Netflix Making a murderer.”

Han fortsatte med att beskriva det med “det är i stil med The Jinx”. Det fick mig nyfiken på riktigt. Och naturligtvis så ville jag se detta.

Jag är nu mitt i avsnitt två, och jag är arg. För det som visas är åt helvete! Så jag frågar Magnus hur många avsnitt det är…

“ARG, hur många avsnitt är det?”
“Av vad? Making a moidoror? 10!”
“Wat! Tio?! Jag är på två och är ARG!”
“Mycket vrede väntar, Hank!”

Och det är det jag förväntar mig nu, mycket vrede! VREDE! Men jag ser fram emot det så det är bra i alla fall. Skönt att veta vad som väntar lite.

making a murderer

Av vad jag har sett så är det sjukt kompetent. Så har ni Netflix, kolla in! Handlar om hur en man blir oskyldigt dömd till våldtäkt för att sedan frias 18 år senare med hjälp av DNA. Hela rättsprocessen gås igenom o.s.v. Do it!

Fridens.

Juldagen

Vi brukar alltid fira med min Moster och hennes familj på Juldagen, så också i år. Fast detta år var nog första gången som jag inte medverkade vid detta firande. Andra gången om vi räknar med när jag var i Kanada.

Idag var det jobbet som satte käppar i hjulet, jag stänger butiken varannan fredag och denna fredag var det helt sonika min tur, bara bita i det sura äpplet och jobba istället för att hänga med kusinerna. Om jag ska försöka se nån ljusglimt med det så är det väl att det var en röd dag idag, alltså fick jag 100% i OB. Det är najs.

Det ska bli skönt nu när helgerna är över och allt återgår till det normala. Sälja ut alla varor som är kvar från julen och börja blicka framåt mot nya kampanjer och mål.

Men det som händer just nu är att jag ska sova. God natt!

Fridens.

God Jul!

Nu är det julafton, om ni missat det alltså, tänkte jag skulle vara så snäll så att jag påminde om det. Nog för att affärerna är stängda så om ni missat att köpa klappar är det nog kört… Nu väntar nog större delen av Sverige på att klockan ska bli tre så att Kalle ska börja.

Jag har precis ätit julmat och är snällt mätt. Känner att jag kommer somna när som helst, men det får nog vänta tills mitt i kalle tror jag.

Men god jul på er i alla fall,  så hörs vi i morgon!

Fridens

Brandfara och avfrostning

Det är Onsdag idag, dan före dopparedan så att säga. Jag brukar vara ledig på Onsdagar men så var inte fallet just idag. Idag började jag jobba 13.00. Vilket kändes lite underligt, men det fick gå.

Vaknade ganska tidigt men låg kvar ett tag och kollade på julkalendern, gick upp och äntrade vardagsrummet. Där ser jag till min förvåning att ljuset jag tänt igår fortfarande stod och brann. Smått panikartat släckte jag ljuset och såg i mitt huvud hur illa det hade kunnat gå, tur att det var ett rejält ljus… Verkligen en nära brandenupplevelse det där vill jag lova.

Lugnar ner mig och börjar dagen, chillar runt lite, fixar lunch, tar det piano och åker till jobbet. Full fart på arbetsplatsen och tiden går fort. Slutar jobba vid 19 och glider upp till syster för uppesittarkväll med bingolotto. Känner att jag blir lite väl trött och beger mig hemåt innan jag riskerar att somna vid ratten.

Kommer hem och börjar ana oråd… Ljuset brinner än! Nääää skojar bara, det gjorde det inte. Men jag upptäckte att kylskåpet stod på glänt… Vafan är det om? Så nu är det bara att göra en utrensning av de känsligare varorna där i. Börjar på äkta tro att det är något fel på skåpet så många gånger det hänt sedan jag flyttade in… Nog för att jag behövde frosta av kylen va, men jag gör det gärna lite mer planerat än så här.

Dags att sova för att ladda upp inför en jobbdag i morgon och sedan julfirande hos föräldrar.

Fridens.