Video och Facebook

Det var ett tag sedan nu som Facebook började med att automatiskt spela upp videos som kommer upp i ens flöde. Nog för att det är utan ljud, men jag har alltid tyckt att det är fantastiskt irriterande. Mest för att om jag vill fokusera på något annat på någon av skärmarna så dras min uppmärksamhet mot den där rörliga grejen hela tiden.

Detta fenomen, med automatiskt uppspelande av videos, har gjort att fler och fler videoskapare har börjat texta sina klipp för att få upp intresset än lite mer. Lite roligt fenomen ändå, kul med anpassning!

Hur som helst så stör jag mig på det och här om dagen så sa jag till mig själv.

Fan Henrik, det måste ju gå att stänga av!

Och se på fanken, det gick att stänga av! Efter en snabb googling på problemet så hittade jag exakt vart inställningarna var för både datorn och mobilen. Så nu, äntligen, har jag fått ro i mitt facebookflöde igen.

Ni ANAR inte hur skönt det är. Bästa jag gjort på länge faktiskt. Länge leve inställningar!

Fridens.

Tio i Tolv!

Här har vi också en låt som jag inte har den blekaste aning om vart den kom från. Den har bara funnits där jättelänge och jag tycker den är otroligt härlig att lyssna på. Men allt kanske bara är i mitt huvud?

Kosheen – All In My Head

https://www.youtube.com/watch?v=Nvz-fA_mp0Y

Fridens.

Tio i Tolv!

En bra remix av en bra låt är något av det bästa jag vet. Det blir mycket bra här, men det skiter jag i.

Han som gjort denna cover såg jag live 2011, i Maj. Han var förbandet till David Guetta. Ganska stort ändå då Guetta är en av de största. Nu är han en av de största istället.

Avicii – Insomnia 2.0

Fridens.

Prince dog.

Här om dagen hittades Prince död, tragiskt på många sätt. Inte för att jag hade någon direkt relation till hans musik, men ändå, alltid trist när nån dör för tidigt.

Dock fick det mig att tänka på en del ur An Evening with Kevin Smith, när han berättar om hans möte med Prince. Och tydligen så var det fler som kom att tänka på det för när jag kikar in statistics på klippet så har det ökat med 1.000.000 tittningar på bara några dagar.

Så om ni missat, mycket nöje.

https://www.youtube.com/watch?v=8LhcParuzpc

Fridens.

Tio i Tolv!

han har inte bara gjort bra filmer. Han har även gjort mediokra filmer och filmer som är helt värdelösa. Han har även gjort Stand-up-shower som är roliga, bara en sån sak. Sen har han gjort musik också, och denna låt tycker jag är lite fin.

Eddie Murphy – Party All the Time

Fridens.

Tio i Tolv!

Jag har ingen aning om vart jag fick tag på denna låt om jag ska vara ärlig. Men här finns den nu, och musikvideon är rätt fräck. Bra låt, bra musikvideo, kan det bli bättre? Ptja det vore väl om jag skrev vad det var också…

Eelke Kleijn – Ein Tag am Strand

Fridens.

 

Vårpremiären

Nog kan vi väl kalla det vår även fast det haglade, snöade, regnade och var solsken här om dagen? Jag kände i alla fall att vädret denna dag var perfekt för att göra en vårpremiär på. Billingen såg lockande ut där i fjärran.

Så det var bara att bege sig ut, och inte långt därefter kom det en fundering till min välutvecklade hjärna.

Men snart så var jag en bra bit på väg!

För att strax där efter triumfera och få en belöning!

Och även det gick vägen faktiskt! Så då återstod bara en sak!

Så nu sitter jag här och är sådär härligt trött och slut lite överallt. Skönt att ha tagit sig ut för att springa igen efter ryggbesvär och diverse förkylningar. Uppfriskande och mysigt. Jag gillar att springa!

Fridens.

Ett klart och tydligt trendbrott

Det började lördagen förra veckan då jag helt sonika glömde bort att blogga. Jag skrev inte det där dagliga inlägget som jag gjort så länge. Det föll ur minnet och jag tänkte inte mer på det. Vilket inte är så konstigt med tanke på att jag glömde bort det.

Sedan tänkte jag inte på det på Söndagen heller, inte förrän på kvällen då det slog mig. Det slog mig att jag nu för första gången på typ 15 månader glömt bort att skriva ett inlägg. Men det kändes helt okej.

Som jag skrivit tidigare så har jag ibland vacklat över om jag ska göra det eller ej då jag inte direkt har vettiga saker att skriva om hela tiden, eller knappt nån gång av tiden, men jag har hållit i. Nu när jag helt plötsligt fick ett ändrat mönster så kändes det helt okej ändå.

Detta ledde till att jag inte bloggade något annat än Tio i Tolv under hela veckan.

En sorts befrielse faktiskt. Dock är jag lite imponerad över mig själv att jag faktiskt lyckades hålla det vid liv i 15 månader. Jag trodde knappt att jag skulle klara av ett år, men det gick ju vägen.

Vi får se hur jag hanterar detta. Kanske börjar jag skriva dagligen igen, eller så gör jag det inte. Framtiden får utvisa detta. Dock ska jag göra mitt bästa för att försöka avsluta Tio i Tolv. Jag är ändå fyra månder in i det nu, bara åtta månder kvar liksom, hur svårt kan det vara?

Fridens.