Goda nyheter!

Johan hjälpte mig, typ, att komma på vad det var jag skulle skriva om igår, som jag glömt. Men nu kommer jag ihåg det och då kan jag göra det idag istället. Tänk vilken lycka!

Dock har jag fått lite prestationsångest över detta nu då det verkligen måste bli ett sjuhelvetes inlägg med den uppbyggnaden… Det får bära eller brista helt enkelt.

Kaffe-Kapsel-Maskiner. Jag har en sådan kapselmaskin som står här hemma i ett skåp. Jag har använt den otroligt lite, ett väldigt onödigt köp. Och inte långt efter inköpet insåg jag hur miljövidrigt hela grejen är också. Tänk så många kapslar som görs och slängs bara för att en ska få en kopp kaffe/choklad/te. Vansinne i längden tänker jag.

Så här om dagen tänkte jag att jag skulle sälja den, eller ge den till Second Hand eller liknande, för det är onödigt att slänga den! Eller? Det var då det slog mig… Om jag slänger den så är det bara den som återvinns. Men om jag ger bort den så kommer det bli massa kapslar som slängs. Så det blir en större miljöpåverkan om jag inte slänger den än om jag slänger den.

Spännande ändå! Än har jag inte bestämt mig, så den får stå kvar där i skåpet ett tag till, men jag lovar att hålla er uppdaterade!

Fridens.

Det är lätt att vara efterklok

Det är väldigt lätt att vara efterklok, men det är sjukt irriterande också.

Jag satt här tidigare idag och hade ett jättebra ämne att blogga om i mitt huvud. Så tänkte jag för mig själv att “Kanske bäst jag skriver upp det?”, men intalade mig att “Nejrå, ett så bra ämne glömmer jag inte”.

Tro det gör en i kyrkan, för nu vet jag att jag kan glömma ett så bra ämne, för det var PRECIS vad jag gjorde. Så nu helt plötsligt blev hela detta inlägg någon variant av en låt från Tenacious D. Låten heter Tribute och den handlar om hur de träffar på djävulen och att de måste sjunga världens bästa låt för att få överleva. Och det gör de! Men de har glömt bort hur låten var så nu sjunger de bara en hyllning till den låten.

Lite så ser jag detta inlägg. Detta inlägg är en hyllning till det superfantastiska inlägg som borde ha blivit om jag haft omdöme nog att skriva ner vad jag tänkte.

Fridens.

Gympaläraren

En ny husgud jag skaffat mig, näst efter Kevin Smith, är Kalle Zackari Wahlström. Har skrivit om honom innan tror jag, när jag nämnt programmet “Träna med Kalle”. Hur som helst så har han ett nytt program nu som heter Gympaläraren.

Gympaläraren går ut på att mycket tyder på att barn rör sig för lite och att de hatar gympan, så han beger sig till sin gamla högstadieskola för att ta reda på varför och försöka ändra det.

Det är mysigt. Hittills har det varit fyra program, och det blir bättre och bättre. Det var trevande i början men nu börjar det få lite momentum tycker jag. Jag gillart. Och det kanske ni också gör?

Om inte annat så är han en skön karaktär, och det märks så tydligt på sätt att prata och kroppsspråk att han och Erik Haag är brorsor.

Kolla in det på SVT-Play!

http://www.svtplay.se/video/6991177/gympalararen/gympalararen-avsnitt-1

Fridens.

 

Tio i Tolv!

I början av 2000-talet så fanns inte Youtube, jag vet, helt sjukt! Men så var verkligheten i alla fall, och då var en tvungen att vara sitt eget Youtube. Något jag tyckte var roligt och kul. Jag hade mängder med musikvideos och roliga klipp på min dator!

Några musikvideos som jag verkligen ville ha var de som Dune gjorde, för de gjorde bannemig bra musik! Så där satt jag med mitt 56.6 modem och laddade ner musikvideos hela nätterna till mina föräldrars förskräckelse. Det tog bra lång tid att få hem kan jag säga, vågar inte ens tänka på det!

Men nu med teknikens under behöver ni inte ladda något knappt, bara trycka och lyssna. Sådana lyckostar!

Dune – Are You Ready To Fly

Fridens.

Skvallertidningar

Det är ett fascinerande koncept tycker jag. Skvallerblaskor som allt som oftast häver sig runt med rykten och påhittade saker. Var väl inte längesen t.ex. Laila Bagge fick skadestånd för att någon tidning skrivit något osant och ägnat sig åt ryktesspridning.

Jag såg ett omslag här om dagen.

Hänt i veckan

Nu undrar alla… Chris har TAGIT AV SIG RINGEN. Och jag vet inte riktigt hur jag ska reagera. Varför har han gjort det? Vad är detta? Ska dom skiljas?! VAFALLS! Eller nej det tänkte jag inte, jag tänkte mer. “Jaha.”

Om det är något jag funderar på så är det lite hur redaktionen ser ut för sådana här tidningar. För jag vill ju tro att de sitter där och drar igenom tonvis med bilder och bara “KOLLA, KOLLA HAN HAR INGEN RING! STOPPA PRESSARNA FÖR I HELVETE!”.

Spännande ändå, det är nästan så jag vill göra en praktikvecka där för att få reda på hur kugghjulen snurrar. Jag vill också sätta rubriker som “Kikki är redo för nya tag i sänghalmen”.

Nyfiken är ordet!

Fridens.

Tio i Tolv!

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva detta. jag tycker bara att låten är lite rolig, TKU gör lite roliga låtar. Ofta är de väldigt vulgära. Är det lantisen i mig som detta slår ann vid tro? Ja inte spelar det väl någon roll egentligen, jag tycker det är lite roligt hur som!

För liksom, vad ska jag ta mig till utan knäckebröd och sill?

The Kristet Utseense – Kairos fjollor

Fridens.

Cowspiracy

Så jag såg precis en dokumentär. Cowspiracy.

Den handlar om hur miljöförstörande köttindustrin är i världen och att utsläppen från den industrin är mångt mycket mer än vad all transport gör.

Dokumentären lägger fram problematiken på ett bra sätt och jämför olika branscher som har mer eller mindre miljöpåverkan, dock upptäcker dokumentärfilmaren att de flesta organisationer undviker att ta upp problematiken med djurhållning. Och det är inte bara “höhö, korna fiser!” utan det är mer att de räknar på hur mycket mark det behövs för att föda upp en ko, hur mycket mat den äter och hur mycket vatten det går åt. För att inte tala om skövling av skog för att göra det till betesmark. När en gör matten där så går det inte ihop.

Jag har inte kollat upp källor än, har inte givit det mycket till kritik utan enbart tagit in vad de sa i dokumentären och filtrerat det genom mitt huvud och försökt få till hur allt går ihop. Och jag får det inte att gå ihop vilket betyder att jag bord bli vegan?

Se den, den är en riktig tankeställare om hur vi lever våra liv, hur mycket lobbyism det finns i USA och resten av världen och så vidare. Sedan måste jag säga att den inte direkt påtvingar en en tanke på att bli vegan eller liknande. Det är mer så att efter att ha sett den så är det nästan det enda tänkbara alternativet om vi vill leva kvar på denna jord. Och tänker jag på det så verkar det vettigt. Klart att det måste bli effektivare om jag får i mig allt jag behöver direkt från växtriket istället för att det ska filtreras genom ett djur först? Eller?

Oavsett, se den, bra skit. Finns på Netflix bland annat!

Fridens.