En blivande blomsterlabyrint.

Min lägenhet har en uteplats. En uteplats som jag knappt har varit på sedan jag flyttade in här i slutet av 2013.

Den är rätt så stor faktiskt, min uteplats. Den är ungefär 15 kvadratmeter, det finns alltså lägenheter som är mindre än min uteplats. Jag skulle nog kunna ställa dit både badtunna, båt och rymdfärja och fortfarande kunna sitta där och äta frukost nån morgon.

I helgen har det varit ett väldans fejande där ute i alla fall. Det var väl dags helt enkelt. Utemöblerna togs fram, trallen togs fram, krukor köptes, blommor köptes, kvast köptes och sen tog det fart. Jäklar vad det sopades mossa, grus och fasen vet vad.

Mycket nöjd med resultatet! Nu vill det bara till att jag håller i detta så inte blommorna tar och dör. Vem vet, kanske har blivit biten och börjar köpa växter så det sjunger om det? Skövdes nästa mästarträdgårdsmästare!

före

Detta är då före förvandlingen. Eftersom uteplatsen är så stor så finns det inga kameror med så pass stora vidvinklar att allt skulle kunna få plats på en bild. Ja ni vet, rymdfärga.

Tyvärr tog jag ingen bild innan den första sopningen, för det var verkligen skräpigt. Lövhög som legat sedan kriget. Massa bös som legat kvar efter att de glasade in balkongerna som var över o.s.v. MEN bättre före-bild än ingen tänker jag!

efter

Kolla! Så vackert det är! Värsta krukorna, fräcka blommor, helmäktiga möbler och en otroligt fräsch trall!

Jag tänker mig att det jobbigaste blir att hålla alla grannar borta, jag antar att de planerar på att hoppa över staketet och spontanfika i min lilla oas utan att jag ens vet om det. De kan vara lömska!

Men som sagt, vem vet, om några veckor kanske det enbart är blommor överallt och jag går runt där barfota som en mysErnst i min blomsterlabyrint och pratar målande om alla dofter och färger.

BRING IT!

Fridens.

 

Tio i Tolv!

Kommer ni ihåg när jag lade upp en låt med System of a Down och tyckte det var skamligt att de inte kommit med tidigare i mina tips? Lite samma känner jag med detta band. För dessa lyssnade jag på i samma veva och de har hängt med mig sedan dess.

Kan väl erkänna att jag inte lyssnar på dem lika frekvent nu mer, men när jag väl gör det så uppskattar jag det enormt!

Korn – Freak on a Leash

Fridens.