Motivationsdödaren

Det finns nog inget som är en sådan motivationsdödare som när en har satt igång med något, jobbar med det men sedan inte ser några direkta resultat de första veckorna. Det är ganska knäckande och leder ofta till avbrott i sagda aktivitet.

Så har jag det lite nu, de senaste veckorna har jag börjat träna igen, tar 4, 5 promenader i veckan, springer två gånger i veckan och går till gymmet tre gånger i veckan. Men resultaten har än så länge uteblivit.

Detta relateras naturligtvis till ett inlägg jag gjorde här om dagen om mitt sötsug. Jag funderade på om mitt ökade sug för sötsaker var relaterat till den ökade träningsmängden. Och antagligen har jag ätit för mycket gottis för att märka några vågresultat så här i början, det tar säkert två veckor till innan det börjar komma. OM jag skärper mig med allt sött dvs.

Men sådant där faller ganska snart i glömska och det enda jag ser är att jag tränar en hel del men ingenting händer. Det är då skiten kommer krypande, det är då suget efter att gå till affären och köpa godis, glass och chips kommer, det är då jag måste vara som starkast, se framåt och inte tveka. Men det är sjukt svårt…

Börjar även närma mig läget där jag de senaste träningsomgångarna börjat vackla i min beslutsamhet och kommer på ursäkter för att inte träna, det måste också hejdas.

Men det är väl så att jag får se det positivt att jag har något att jobba och bli bättre på, hur skulle det annars se ut!

Fridens.