LAN-feeling

Fick lite feeling idag efter gårdagens funderingar. Eftersom min nuvarande uppkoppling och den jag hade i Skövde har brutits då och då under dagarna så har jag bara tänkt att det är leverantören av mitt internet som har krånglat. Alltså en anledning till för att byta från ComHem. Insåg dock att det var en till gemensam nämnare mellan Skövde och Göteborg, inte enbart ComHem.

Det var ganska långt mellan stället där de tre hålen satt och där min dator skulle stå i Skövde. Jag orkade inte dra en sladd så långt så jag köpte en magisk grej som gjorde att jag kunde få internet genom elnätet. En sladd gick i en dosa som kopplades i ett vägguttag, sedan satte jag en sladd i en till dosa som satt i ett vägguttag nära datorn och voila så hade jag internet!

Och nu kom tanken att det kanske är det som gör störningarna. Men det var samma problem i denna lägenhet, på tok för jobbigt att dra en sladd… tills jag hittade ett hål i väggen där jag kunde få igenom en nätverkskabel! Dock bara om den inte hade själva kontakten på sig…

Sagt och gjort så drog jag ner på stan och införskaffade mig diverse verktyg och pryttlar för att kunna kapa och sätta ihop lite nätverkskabel. Har inte gjort det sedan jag höll på med LAN och det var säkert 15 år sedan. Så det var lite spännande. Kan även tillägga att jag betalade kalaset, alla 379 kronorna med mynt, enkronor, femmor och tior!

Bilden vart inte så bra men ni fattar. Jag satt där och fixade och trixade och tillslut så fick jag till det så att det fungerade bra! Och det verkar som om problemet löste sig också, har inte blivit utloggad en enda gång sedan jag satte i nya sladden!

Kanske dags att byta yrke?!

Fridens.