Drönarn

Satt och kollade igenom massa tv-serier på SVT-play idag. Det blev ganska så många avsnitt och det jag tänkte mest på var drönarn.

Sen insåg jag att drönarn varit sjukt tongivande det senaste. Och att den möjliggjort saker som innan varit helt omöjliga. Vilket kliv framåt ändå i denna vår tid. Drönarn!

Det är väl inget revolutionerande tänker ni, det har väl varit poppis ganska länge med drönarn? Och ja det har det ju såklart, men det betyder väl ändå inte att en har gått runt och tänkt på det, am I right?

Tänk på det nästa gång ni har på TVn och ser något program som är nyproducerat hur de använder tekniken för det. Vilka vinklar och åkningar som inte var möjligt för typ fem år sedan eller så.

Minns att jag såg ett klipp på tuben för kanske 10 år sedan där några satte en mindre kamera på små luftballonger tror jag det var, det kan även ha varit nån typ av tam fågel, som sedan flög runt i en storstad och fångade vinklar som innan varit omöjliga att få. I dagsläget är det tvärt om sjukt vanligt med sådana vinklar just tack vare drönarn.

För att inte tala om hur den har revolutionerat för amatörfilmarna som istället för att behöva några miljoner för att få sådana bilder till sin film nu bara behöver ett par tusen.

Fantastiskt!

Ja men det var nog det.

Fridens.