Bärgningsbil

Jag vaknade upp på soffan runt midnatt och visste knappt vart jag var. Gick runt i lägenheten och spanade lite. H hade precis kommit hem. Det småpratades lite om hur hon haft det på middagen och vad jag hade sysselsatt mig med här hemma. Inget spektakulärt från min sida.

Pizza, Samtidigt i Hofors, På Spåret och Antikrundan. Antikrundan var då jag slocknade på soffan, får helt enkelt kolla klart det nån annan dag.

Men så gick jag in i vardagsrummet och kikade ut då något pockade på min uppmärksamhet. Orangea ljus flackade in genomfönstret så något måste ha hänt. Väl framme så ser jag att det står en bärgningsbil en bit bort på gatan.

Att få se den bärgningsbilen drog upp ett minne från min tid i Kanada. Jag var på väg till jobbet, vandrade in på en gata och såg att det var tillfälligt parkeringsförbud på hela gatan, men där stod en bil i alla fall. Otur för den tänkte jag och gick vidare.

Jag kom fram till nästa korsning och väntade på grön gubbe, då vände jag mig om och såg hur en bilbärgare kom och korsade den gatan jag gick på, vid slutet på korsningen så tvärnitade han, lade i backen och backade ner till den felparkerade bilen. Fällde ner den där lyftningsanordningen, backade lite till så att de slottades in under däcken på bilen. Han lyfte upp och sen körde iväg. Allt tog inte mer än 1½ minut ungefär. Personen gick inte ens ur bärgningsbilen!

Jag stod där med vidöppna ögon och kunde inte göra annat än att bli lite imponerad över hur jävla effektivt det där var.

Hur som helst så stod här en bärgare på gatan och skulle bärga en bil, flaket var nedsänkt och allt var good to go så att säga. Osäker på varför eller vad som hänt, oavsett så skulle bilen bort. Det är då det jag inte riktigt förstår händer. Chauffören sätter sig i bilen som ska bärgas, startar den och backar upp den på flaket. Spänner fast bilen och åker därifrån.

Jag undrar här vad som kan ha hänt? Bilen var bevisligen i så pass bra skick att det gick att köra med den, vad kan problemet ha varit som gjorde att bärgning behövdes? Punktering på alla däck? Hade motorlampan börjat lysa? Låg det lik i bilen?

Frågorna är onekligen många.

Svaren få.

Under tiden som bärgaren höll på så kom där en taxi och ville förbi. Rutan rullades ned på taxin och jag tyckte mig höra chauffören skrika. “HÄR KAN DU INTE STÅ!” Bärgaren struntade i det och fortsatte ändå. Tydligen så bestämmer inte Taxichaufförer allt här i världen.

Fridens.