Träningsprylar

När jag var på gymmet idag så såg jag en riktigt fräsig grej, en grej som gjorde att jag kände att vi faktiskt lever i framtiden. Det gled förbi en kille med ett par trådlösa hörlurar som hela tiden blinkade med ett väldigt blått sken. Ett blått sken minsann, det kändes som om den var direkt tagen från någon 80-90talsfilm som utspelar sig i framtiden. Jag förstod inte riktigt vitsen med hela blinkningsgrejen då personen som nyttjar sagda produkt inte själv kan se det utan det bara irriterar alla runt omkring.

Det är ganska fantastiskt hur mycket pengar det har kommit att ligga i något så enkelt som att bara ge sig ut och springa en runda. Nu mer räcker det inte att ha ett par skor och långfillingar o.s.v. Nu ska det vara tights, pannband, underställ, vindjackor, löparhandskar, ja you name it. Det kostar en halv förmögenhet bara att ta sig utanför dörren känns det som. Räcker det inte med att ett par vettiga skor kostar 1500 spänn, måste en dubbla det på kläder nu också?!

Ska väl tillägga att även jag fallit för allt detta, eller inte allt men ganska så mycket, fast till mitt försvar så är det mest på vintern det kan gå överstyr med broddar och handskar och grejer. När det är varmare ute så är det bara shorts och t-shirt som gäller. Men just nu är det ett halvt projekt att bara klä på sig innan en ska ut, för frysa är något som inte går att göra, absolut inte! För att inte tala om när jag ska ge mig ut på cykeln i mindre än bra väder… Då åker överdragsbyxor på, skoöverdrag, massa lager kläder och vindjacka, mössa under hjälmen och handskar. Fast å andra sidan hade jag nog frusit ihjäl utan det så jag får väl acceptera just det då.

Ett tag hade jag ett dille på pulsband och pulsklocka. Vet inte hur många jag köpt när jag sett att de varit billiga, tror att jag har 3st liggandes här nånstans. Vet inte riktigt varför jag har så många heller utan att det har ”bara blivit så”.

Väldigt svårt är det, det är väldigt svårt att låta bli att kolla in träningskläder och pryttlar när jag är inne i en affär som har det, måste ta en liten runda varje gång för det kanske finns något jag behöver! Jag stör mig verkligen på att jag är så här, jag vet att jag inte behöver något men jag kan ändå inte låta bli, liksom vafan?

En annan sak jag inte riktigt förstår är personer som går runt till vardags i träningskläder, vad är det med det egentligen?

Fridens.