Trägen vinner

Jag har gått en utbildning via jobbet för att få lite mer kunskap och “verktyg” att använda i mitt värv. Utbildningen finns i tre steg, och jag har varit på de två första. Sedan när jag skulle iväg på tredje utbildningen så var det inte nog med personer anmälda, så den blev inställd.

Detta blev jag lite smått irriterad över så jag kontaktade de som höll i utbildningen och undrade om de inte kunde ragga upp lite fler som kunde gå. De sa att de jobbade på det och att det nog skulle ordna sig till nästa runda, för då hade ju fler gått steg 2 liksom.

Fair enough tänkte jag.

Det verkade dock som om de använt horoskop för att göra det antagandet. För den blev inställd igen, och igen och igen. Jag vart lagom trött på det hela så hade nästan gett upp hoppet och då blev det så att jag anmälde mig till en annan utbildning, det fanns en plats kvar på den och jag blev väldigt glad. Skrev upp mig, blev antagen och skuttade från arbetet.

Ett par dagar efter får jag ett mail som säger att “Tyvärr, det har blivit något fel i systemet så du blev antagen fast det var fullt, jag har tagit bort dig, trevlig helg” typ. Här fick jag något slags bryt. Hela grejen med inställda kurser och fel i system gjorde att bägaren flödade över något så kopiöst. “Det här tarvar ett svar” tänkte jag och skred till verket.

Jag måste säga att jag höll god ton i hela mailkonversationen, jag var aldrig otrevlig eller så, jag kan ha varit lite obekväm dock. Tyvärr har jag den inte här så jag kan visa den, men det hela gick väl ut på att jag tyckte att det knappast var mitt fel att systemet antagit mig till kursen oavsett om det var ett systemfel eller inte, så varför ska jag behöva straffas för det? Varpå de inte alls tyckte att jag blev straffad. Maildjävulen intog mig helt enkelt och personen jag mailade med tröttnade efter ett tag och bad sin chef att ringa mig, vilket hen gjorde.

Där förklarade jag hela situationen igen och hen beklagade så mycket vad som hänt och att jag “förlorat förtroendet” för deras verksamhet, för det hade jag skrivit i något mail också. “Ja men vad ska jag göra när kurser inte blir av och “systemfel” gör att jag inte får gå utbildningar. Här vill jag vidareutbilda mig inom koncernen och blir motarbetad, är det vettigt?”, lite sådär var väl min ton. I alla fall så kopplade jag över hen till min chef efter ett tag för han ville säga sitt om det hela också.

Allt utagerat, jag fick inte gå på någon kurs på grund av något sorts ssytemfel o.s.v. men jag hade i alla fall kunnat vädra min frustration över hela situationen, vilket kändes skönt.

Anyway, spola framåt 6 månader. Jag har på nytt anmält mig till den där kursen som blivit inställd en massa gånger. Bestämde mig för att ringa upp dom och kolla hur det såg ut inför denna runda.

“Du jag ser här att det är garanterad start på den kursen denna gång!”

Se där ja, då blir den av äntligen, och jag vill väl inbilla mig att jag faktiskt gjort något för att den skulle få “garanterad start”.

Som sagt. Trägen vinner!

Fridens.