Mitt toadörrsregelverk.

Ja ni läste rätt, jag har ett regelverk jag försöker följa när det kommer till toadörrar, och enligt mig så borde alla andra i hela världen följa samma regler, för då hade allt blivit så underbart perfekt och fint, enligt mig då!

Det finns två regler att följa i mitt sätt att hantera toadörrar.

  1. När ni är på toa så stänger ni dörren och låser. I alla fall om det finns risk för att någon annan kan komma och tro att det inte är upptaget. Detta problem skulle dock aldrig uppstå om regel 2 följdes till punkt och pricka.
  2. När ni lämnar toaletten så stäng inte dörren helt utan låt den vila så att det bara är en liten springa öppen in till toan.

Varför nu regel nummer 2 tänker ni. Varför ska jag inte stänga dörren?!

Det är mycket enkelt. Om dörren står på glänt så vet en förväntansfull toabesökare att det inte är upptaget, de vet det efter bara någon millisekund så de sett att dörren är öppen. Är dörren däremot stängd så finns det alltid ett tvivel, är det upptaget? är det ledigt?! Bäst jag känner på dörren för att vara säker… Så gör en det och där inne sitter det någon som glömt att låsa… Vafan! Och om det är låst så känner en sig alltid lite fånig, varför stressa någon på toaletten, sjukt oartigt. Dessutom så är det väl mer en regel än något annat att den visuella delen av låset är ur funktion så att det alltid ser ut att vara upptaget eller ledigt.

När jag tänker på det så ser jag enbart fördelar med att inte stänga dörren helt när en lämnar toan. Har ni några nackdelar så berätta gärna!

Fridens.