Som en slägga mot tinningen

Det var lite så det kändes när jag vaknade denna morgon. Huvudvärken gjorde sig påmind och det riktigt rev i halsen när jag försökte svälja. Den hade kommit ifatt, den tog mig i sitt stenhårda grepp och kramade åt hårdare och hårdare. Den jag väntat så länge på gjorde sitt besök och det med besked. Förkylningen var ett faktum. Ett obestridbart faktum som jag inte kunde komma undan.

Under dagen så blev det värre, hjälpte gjorde det inte heller att jag spenderar mest hela dagarna vandrandes in och ut ur ett kylrum. Den eviga växlingen mellan kallt och varmt samt relativt tunga lyft gör sitt till ekvationen. X var denna gång lika med sjuk. Jag blev sjuk, lite för sjuk för att jag skulle tycka det var bekvämt.

Otäckt, när jag än en gång satt igång ordentligt med träning så slår den mig med all kraft, den kommer in som en orkan och sliter med mig, runt och runt tar den mig innan den kastar ner mig i avgrunden av hostattacker, rinnande ögon, raspande hals och nysningar.

Hur länge den tänker hålla mig fången vet jag ej och jag kommer inte få reda på det. Den enda lindring jag har för tillfället är halstabletter, åh dessa fantastiska halstabletter som gör att halsen domnar bort. Värktabletterna som lindrar smärtan och underbart len honung, honung är som bomull för halsens evigt växlande av luft. För varje andetag går rivjärnet än en runda, men honungen gör det lättare.

Det är dags att bege sig mot sängen, dags att lägga huvudet mot kudden och försöka somna för att vakna i en ny dag. Onsdag blir den dag då jag vaknar och jag hoppas innerligt att förkylningen har givit med sig. Att detta var dagen då den bröt ut och hade sin höjdpunkt, att nu blir det enbart nedförsbacke hela vägen till friheten.

Aldrig mer vill jag behöva ställa in en filmkväll på grund av dennes ondskefulla kraft, aldrig mer vill jag behöva betacka mig träning, aldrig mer ska smakerna av god mat försvinna i någon uddlös dimma. Aldrig mer. Min räddning är frukt, grönsaker och honung. Detta är vad jag kommer ha som verktyg för att ordna upp hela situationen.

God natt kamrater, nu är det dags att vila, vila sig till friskare tider.

Fridens.