Ännu en välgärning

Jag vet inte riktigt vad det är med mig nu för tiden, det bara haglar ur mig finheter så jag vet knappt vart jag ska ta vägen.

Dagen till ära så har jag haft storstädning i lägenheten, en måste väl städa lite extra när julen nalkas tänker jag. Sagt och gjort så började det torkas och dammsugas så det stod härliga till. Jag passade även på att koppla in alla lampor igen, har inte blivit av sedan sommaren gav sig av. Nu har jag dock lamporna tända och satta med timers och så vidare, underbart vart det!

I alla fall så upptäckte jag att min jordglob inte fungerade, lampan var trasig! Dessutom så var den lite sned så jag anar att någon haft den i backen och bara ställt upp den igen utan att tänka mer på det. Jag kan inte minnas att det var jag som gjorde det så jag vet inte vem som är boven!

Hur som helst så gav jag mig av för att köpa en ny lampa till denna lilla glob, när jag väl kom ut ur affären så möttes jag av en man som försökte få min uppmärksamhet, när jag väl fått ur snäckorna ur öronen så hörde jag vad han sa.

Alltså ursäkta mig men du har inte lust att skjutsa upp mig till billingen? Jag ska bo där i natt och bussarna har slutat gå. Det blir så sjukt jobbigt att bära på all packning upp för berget.

ABSOLUT, svarade jag, men du får hänga med en bit för jag har min bil parkerad här borta där jag bor.

Så fick jag med denna man bort till min bil, körde upp honom till vandrarhemmet och så åkte jag hem. Han var någon sorts musiker som inte kunde sluta prata, munnen gick i ett, det var helt galet faktiskt. Men det kändes bra att kunna hjälpa honom och han blev glad för det!

Så där var min välgärning, jag gav en främling skjuts. Fan så snäll jag är!

Fridens.