Stressen av att börja tidigt

När det blir mörkare ute så ökar min stress över att försova mig. Jag har nämligen haft en tendens till att i början av mörkersäsongen försova mig så det sjunger om det. Speciellt när det kommer till att börja arbeta 06.00.

Denna stress leder till att jag ställer fyrtioelva alarm och sedan hoppas jag på det bästa. Och det är inte alltid det hjälper…

Förra gången jag sov igenom alla mina alarm så räknade jag hur många det var. Vad var det egentligen som hände? Jag blev smått förskrämd när jag insåg att jag sovit mig igenom 26(!) olika alarm. Från tre olika källor. Klockradio (2), Telefon 1 (15), Telefon 2 (9). Jag drog rakt igenom dom helt enkelt, detta gjorde inte att min stressnivå minskade direkt.

Nu när jag går och lägger mig så säger jag högt för mig själv att “I morgon så vaknar du, förstår du det Henrik? Då vaknar du”. Och fanken vet om det inte fungerar! För nu är jag vaken.

Kruxet är att ibland så leder det till att jag vaknar lite för tidigt… Som nu, idag när jag börjar 06, så räcker det gott med att jag slår upp ögonen vid 05-snåret och inte stänger de igen. Men denna Fredag slog jag upp ögonen vid 03.30-snåret och kände att “om jag somnar om nu så vet jag fan inte när jag vaknar igen… Bäst jag går upp”

Så ja… Jag har varit uppe sen 03.30 och härjat. Tänkte städa lite men insåg ganska snabbt att det nog inte vore så populärt att dra igång dammsugaren vid denna tid på dygnet, så jag skippar det helt enkelt.

Vi får se hur kaxig jag är ikväll när detta slår mig som ett slag i ansiktet, kan bli så att jag tar en tuppis efter jobbet, lägger mig ner och sover bort nån timma eller två. Skönt med lite siesta så här i midvintertid!

Fridens.