Hyfsat stor stad

Tokyo är en rätt stor stad, när jag och Billy först kom dit så visste vi inte riktigt vad vi skulle ta oss för. Vi åkte till hotellet, dumpade av väskorna för att sedan ge oss ut bland gator och torg.

Vi tog en riktning och gick, bara för att känna av hur det var lite. Så såg vi något längre bort, ett stort jäkla torn var det “det ser inte ut att ligga så långt bort, vi går dit!”

Famous last words så att säga. Det var ganska långt bort… När vi kommit halvvägs så övervägde vi att ta en taxi men tänkte som så att “har vi gått så här långt kan vi lika gärna gå klart!”. Vi hade i alla fall något riktigt stort att ta sikte på, något som inte direkt försvann bakom andra hus, så det var skönt.

Väl där ställde vi oss i den relativt långa kön för att ta oss upp till toppen av tornet. Tokyo Sky Tree. Utkiken ligger väl på en 400 meters höjd ungefär, så det blir en väldigt bra utsikt över staden. Och det är utsikten från detta torn som bland annat rullar runt där uppe som en banner!

06

Det var lite här som min hjärna smällde till och det sa BOOM. Det är världens största stad, men att veta det gör det inte lättare att uppfatta hur stort det faktiskt är. När en stod där uppe i tornet så sjönk det in.

Det var byggnader så långt ögat kunde nå, det var helt vansinnigt. Lite trist att det låg en lätt dimma/smog över staden så en inte kunde se Fuji i bakgrunden, men en kan inte få allt!

Jag kände mig otroligt liten när jag stod där uppe och tittade ut, det vill jag lova, och det är därför jag valde bilden. Den påminner mig om att jag är ganska liten ändå.

Här kommer även den obeskurna bilden, ger ett lite annat perspektiv.

IMG_3375

Fridens.