Gränden

Det var en Augustidag, helt utan förvarning så målades grändens väggar med blod. Något gick fel. Tvenne vänner stod vid en av källaringångarna med kofoten i högsta hugg. Ett helt vanligt bryt var på väg att ske. Ett bryt som av förståeliga själ var tvunget att göras då de helt sonika tappat bort sin nyckel. Nere i källaren väntade deras älskade cyklar, det var dags för den månatliga cykelturen vänner emellan.

När Joep gled förbi ingången till gränden och fick se vad som pågick så stannade han. Han vände sig in mot gränden och drog sitt svärd. Resten var avklarat innan de anfallna ens hunnit förstå vad som hände.

Joep en av Amsterdams självutnämnda väktare tittade stolt ner över vad han gjort. Ännu ett brott var stoppat, skurkarna skulle inte se dagens ljus igen. Världen var helt plötsligt lite finare, lite varmare och lite bättre.

För att få en lite bättre bild på vilka as det var han nedgjort så lirkade han upp deras identitetshandlingar. Van Niftrik. Av en händelse sneglar han upp på namnskylten vid källarporten. -Van Niftrik-

Joep släpper id-kortet, tittar sig runt för att se om någon märkt något än, ingen syns till. Torkar av sitt svärd på en av kropparna. Stoppar undan det och tar ett djupt andetag innan han lägger benen på ryggen och försvinner ut bland stadens gator och torg.

10

Bilden är tagen i Amsterdam, jag gillade gränden när vi gick förbi så jag var tvungen att ta ett kort. Tycker den ser mysig ut och därför har jag med den, inte konstigare än så. Den korta berättelse här ovan har allt med bilden att göra, men inget med verkligheten, såklart!

Fridens.