Att mäta förbrukning

Det är intressant det där med förbrukning tycker jag. Hur mycket gör jag av med på olika saker? Vart försvinner pengarna och vad kostar det egentligen?

Ibland gör jag slag i saken och har en liten undersökning i mitt eget hem. Annars så har jag skrivit om att jag redan nu skriver ner alla utgifter jag har så jag vet vart pengarna tagit vägen. Det är en form av att mäta förbrukningen men en annan är att se hur länge saker faktiskt räcker.

Efter att ha haft ett paket tvättmedel jättelänge så insåg jag min chans när jag väl skulle byta det. Jag tog en tuschpenna och skrev på förpackningen det datum det var när jag öppnade den. För att se hur lång tid det tar för mig som ensamhushåll att göra av med tvättmedel. Eftersom jag tycker att det är tråkigt att lägga pengar på sådana saker så försöker jag alltid komma undan så billigt som möjligt. Läste någon sån jämförelse någonstans där de testat massa olika tvättmedel och kom fram till att det inte var så stor skillnad över hur ren tvätten blev beroende på vilket en använde, efter det går jag alltid på lågprismärkena!

Hur som helst så tog detta paket med tvättmedel slut idag, så äntligen kan jag se hur många dagar paketet räckte. Hur spännande är inte detta?!

12556966_10153453426032989_1246765142_o

Och där ser ni när jag öppnade det paket som nu är slut. Tjugoandra Oktober 2014. Det blir alltså 448 dagar räckte detta paket med 5kg tvättmedel för mig. Det tycker jag är ganska häpnadsväckande. Jag vet inte om det är jag som tvättar för sällan eller om det bara är så att tvättmedel i regel räcker väldigt länge. Själv tycker jag inte att jag brukar gå runt i smutsiga kläder i alla fall.

Mitt nästa projekt är att ta reda på hur länge en flaska Yes egentligen räcker. För jag känner att de aldrig tar slut…

Fridens.