STCC – nu är det över

Så var dagen här då vi skulle gå och kika lite på STCC, och det gjorde vi också, kul!

Vi var nog lite optimistiska med tiden tror jag, grindarna öppnade vid 09 och det var ungefär så vi hade räknat vara framme och parkera bilen. Dessvärre så var det några fler som hade tänkt göra samma sak verkade det som, så det blev kö. En rätt rejäl kö, en kö som varade i cirka 30 minuter för vår del. Men det var bara att gilla läget och tuffa vidare i maklig takt.

När vi väl kom fram så var parkeringen inget att klaga på i alla fall, rymlig så in i bänken var den, mycket bra!

Men nog om logistiken, hur var loppen?!

De var bra! Mycket hände i alla de olika klasserna som körde och vi fick se några riktigt fina fighter om placeringar. En fight som handlade om förstaplatsen i Carerra cup-finalen var riktigt riktigt bra. Den avgjordes i näst sista kurvan innan mål och jag fick rysningar när det hände. De hade legat och härjat hela loppet, sedan så kom tvåan om precis i slutet och det var så snyggt gjort! Han visste om att han inte hade farten i bilen att hålla ledningen i flera varv, så han tog det så sent so möjligt. Extremt välkört av Kristoffersson!

STCC var också kul att titta på, men tyvärr blev det lite väl mycket avåkningar o.s.v. Av 13 bilar så var det 6st som gick i mål. Sedan var det, enligt mig, en ganska så ful på-åkning mot slutet som gjorde att en som kört riktigt bra under hela loppet fick bryta. Det var, som sagt, roligt att se på STCC men Polestar-bilarna var nästan lite väl överlägsna för att det skulle bli riktigt spännande, i alla fall i första loppet. I andra loppet så var det lite mer spänning och vinnaren körde upp sig från en plats långt bak i fältet.

Vädret var fantastiskt och det kom mycket folk! Antagligen mycket mer folk än de räknat med då det mesta var ganska underdimensionerat, speciellt vissa passager där publiken rörde sig, blev riktiga falskhalsar här och där.

Sedan måste jag väl säga att det kändes lite väl lustigt att ha EN infart till alla dessa bilar som skulle in och ut från parkeringen. Det tog oss 40 minuter att köa oss ut från där vi ställt bilen. Så det är något de behöver kolla på om de ska köra där igen tror jag.

Sammanfattningsvis så tycker jag allt att det var ett lyckat arrangemang! Jag är nöjd i alla fall och det är det som är viktigast, alltså att kunden är nöjd, inte det att just jag är nöjd, aja ni fattar!

Fridens.