Regelutklurande

Det har blivit lite av en grej jag håller på med såhär på fritiden. Försöka klura ut hur reglera i olika sporter fungerar.

De som jag har jobbat med ett tag nu är Amerikansk fotboll, Baseball, Roller derby och Cricket. Så hur går det för mig egentligen?

Amerikansk fotboll: Jag tror faktiskt att jag har lyckats lära mig det nu äntligen. Jag förstår mer och mer för varje gång jag tittar på det, att jag följt Hard Knocks har även det gjort sitt. Jag till och med kan se vissa taktiker o.s.v. Mycket nöjd över resultatet och ser fram emot att se en match live nån gång!

Baseball: Här tror jag också att jag lyckats lura ut reglerna vilket även det gör mig lite glad. Vill även här se en match live någon gång! Eller ja det har jag gjort i och för sig, men jag vill se MLB i USA.

Roller Derby: Det var förra året jag snubblade över Roller Derby när det visades under SM-veckan. Efter att ha sett ett par matcher så lyckades jag nog greppa hur det går till, men jag är inte alls säker så det behöver jag jobba på!

Cricket: Efter att ha kollat på delar av matcher då och då, sett det live två gånger så kan jag meddela att det är helt omöjligt att förstå hur detta underliga spel fungerar. Folk springer hit och dit, de har pinnar, trän och massa skydd. Jag fattar inget och har nästintill gett upp. Behöver nog en expert som tittar på det med mig och förklarar ingående! Eller att jag spelar det…

Det är kul att sitta och försöka lura ut hur poängen ges ut och varför. Vad som är tillåtet och inte. Det ger mig en väldig glädje när jag lyckas knäcka koden för det om ni förstår hur jag menar, det känns fint på något sätt! Lite som när en faktiskt FÖRSTÅR hur offside fungerar i fotboll och hockey, den känslan!

Fridens.