Lägenhet

Jag har ju varit runt och tittat på lite lägenheter nu. Eller ja jag har inte tittat så överdrivet mycket måste jag väl ändå erkänna. Jag har surfat runt en hel del och skickat ut att jag är intresserad. Och jag har varit och kollat på den som jag fått svar på ;).

Den verkade nästan lite för bra för att vara sann… Paret som hade den verkade jättetrevliga och de hade en jättefin trädgård och allt såg perfekt ut! Det var ett rätt så litet rum och själva lägenheten var inte så överdrivet stor. ETt gemensamt rum/kök och badrum. Jag skulle dela lägenheten med ett par också så vi skulle va 3st som delade på den lilla ytan. Vilket säkert hade fungerat jättebra men jag tror det hade blivit trångt. Sen så hade dom en hund och en katt också, jag är ju lite allergisk mot katter så jag vet inte hur det hade fungerat. Sedan är jag inte sådär jätteförtjust i hundar heller… Men som sagt det verkade mycket kompetent förutom de sakerna.

Sedan är det så att Bob ska flytta och då blir hans rum ledigt där han bor just nu. Så jag hade även alternativet att ta över bobs rum. Den här lägenheten var större, själva rummet var lite mindre och hela stället är inte lika fräscht men jag delar den bara med en person till och det som är bäst med stället är väl att det inte är mer än 2 minuters promenad till tåget som tar mig rakt in i centrum och till mitt jobb. På det andra stället hade jag behövt ta buss till tåget, byta och sedan ta tåget. Vilket kanske inte hade tagit längre tid, men det är ett extramoment som jag gärna slipper.

Så jag bestämde mig för att ta bobs rum helt enkelt. Samma saker ingick i båda rummen och de kostade lika mycket i månaden. Jag betalar 4200kr i månaden för rummet. Då ingår allt, vatten, el, internet, värme, tvättmaskin o.s.v. Så det verkar najs!

Enda nackdelen med allt detta är att jag inte kan flytta in förrän vid 1a Oktober! Såååå det ser ut som om jag kommer bli kvar här på hostelet hela månaden ut. Det lär väl inte gå nån nöd på mig direkt men lite drygt är det allt 🙂

Jäkligt skönt att det är fixat nu i alla fall, och när jag väl flyttat in tror jag att allt kommer att lugna ner sig lite och jag kan stadga mig och få lite rutiner i mitt liv istället för att bara driva runt på dagarna 😉

Planering…

Det är lite konstigt det här men jag verkar nästan betrakta min vistelse här i Vancouver som en semester. Eller så är det bara så att jag betraktar det som en semester nu i början. För jag bor ju på ett ställe där man bor OM man är på semester. Förhoppningsvis så försvinner den känslan när jag har flyttat in i min lägenhet.

Men dagarna som är nu så försöker jag fylla dom med så mycket vettigt innehåll som möjligt. Jag försöker alltså inte att sitta på rummet eller inne på hostelet allt för mycket utan jag försöker röra mig runt Vancouver istället. Vilket är bra för jag lär mig ju hitta mycket bättre än om jag bara suttit inne. Men ibland känns det nästan som om det har blivit lite av en mani istället för något roligt och nyttigt. JAG MÅSTE GÖRA NÅGOT JAG MÅSTE UTNYTTJA TIDEN! Vilket stämmer om man är nånstans över en vecka eller två. Men jag kommer ju vara här i ett år ungefär och då känns det lite dumt att stressa. Så jag försöker att inte stressa helt enkelt, jag har nog börjat lugna mig lite nu ;).

Tydligen så kan man få tag på lite billigare hockeybiljetter via hostelet här så jag ska ta och köpa mig en sån i morgon eller på fredag när de har släppts tänkte jag. Det ska bli riktigt skoj att kolla på hockey måste jag säga, det ser jag fram emot, riktig sån NHLgrej. Iofs så är det bara försäsong just nu men ändå. Det lär nog bli nån mer match vad det lider!

Jobbet jag har sträcker sig ju fram till Februari som jag kanske har sagt. Så jag har börjat fundera på vad jag ska ta och göra efter Februari. Det är ju lite svårt att spekulera i det just nu med tanke på att jag har ingen aning om jag ens kommer jobba kvar på stället i februari, jag kanske får sparken eller vantrivs så jag måste lämna. Men jag har faktiskt mer och mer börjat fundera på att resa runt lite i Kanada istället för att bara vara kvar här i Vancouver.

Frågan är väl om jag ska börja planera upp det på en gång eller om jag ska vänta med det tills det närmar sig. Att åka till Toronto, Ottawa och lite sånt vore ju faktiskt trevligt, kolla på Niagarafallen och ta några dagar uppe i bergen and what not.

Sen kanske ta sig ner i USA och åka lite där också… Allt är ju en fråga om pengar iofs, så kanske är onödigt att börja göra planer innan man ens vet hr mycket pengar man kommer ha kvar när det väl händer. Vore ju lite jobbigt att stå där och verkligen vilja åka iväg då man har planerat upp allt och så har man inte mer än typ 50kr på kontot och det är verkligen helt omöjligt att åka.

Men det är en fråga för en annan tid det.