Lite bilder…

Lite bilder som jag har tagit på vägen men som inte kommit in förrän nu. Nothing special, mest moln 😉

Grej

Någonstans över Sverige

Jag vet inte vad det är men jag älskar verkligen att titta på molnen ut genom flygplansfönstret! Det är så rogivande och vackert på något sätt =)

Grej

Någonstans över Sverige

Lite fler moln!

Grej

Någonstans över Sverige

Om jag minns rätt så är detta det absolut sista jag såg utav Sverige innan vi gav oss ut över vattnet.

Grej

Heathrow

Jag gillar när solen ligger sådär bakom molnen. It is very Niiice! Molnen ser rätt arga ut dessutom!

Grej

Planet...

Flygplanet som tog mig över Atlanten och över hela Nordamerika.

Grej

Vancuver

Har inte hittat något bra ställe att ta kort på än. Men det har nog mer med att göra att jag inte har någon bra kamera att ta kort med så jag har inte letat så jättemycket :). Men här ser man lite av norra Vancouver och bergen som ligger bakom där. Finfint!

Lördag. Lööööööööördag!

Eller Saturday som det heter här borta. Och det är fan på riktigt och inte på låtsas, bara så att ni vet!

Jag hade ett par olika projekt för mig idag, bland annat skulle jag ta och kolla upp lite lägenheter, köpa mig en adapter eller sladd så jag kunde ladda datorn, kolla in lite hur BLENDZ verkade (mao gå dit och köpa något), fixa mig ett bankkonto, fixa mig ett kanadensiskt nummer, kolla runt efter en digitalkamera samt se om jag hittade nått fint klädesplagg som man kunde slänga lite pengar på…

Jag ställde klockan på 8, men tydligen så var det nån i rummet som tyckte att det var på tok för sent för vid 06.30 började den personen röjja runt i rummet och greja med jag vet inte vad. Jag låg och halvsov i 1 timme efter det och sedan gick jag upp och käkade lite frukost, åt frukost och kollade boende samtidigt idag så jag bookmarkade massa som jag skulle kolla lite extra på och sen maila om. Det verkar verkligen finnas hur mycket som helst, och jag fick i Fredags en genomgång lite vad man skulle tänka på när man letar bostad så då tänkte man ju lite mer ändå… Jag tänkte gå igenom dom lite nu ikväll iaf…

Så jag gav mig ut på stan för att försöka hitta lite bättre samt göra lite ärenden samtidigt. Det första jag gjorde dock var att försöka hitta vart THE SOURCE låg. Hittade det på internet hos bob kvällen innan och prickade ut det på kartan, det verkar som om jag har lärt mig att hitta bättre eftersom jag faktiskt kunde navigera mig dit och var där lite innan de öppnade. Klev in och köpte mig en adapter för 10 dollares. Snällt värt då jag nu kan ladda datorn ;). Var sjukt nära att köpa en telefon också för snubben där inne sa att jag inte kunde använda min svenska telefon med kanadensiska simkort… Jag blev lite tveksam så jag hoppade över den telefonen och sa att jag skulle tänka på det.

Efter det så gick jag och letade efter ett köpcentra som skulle ligga nånstans rätt centralt, jag hittade det och gick igenom vad det fanns för butiker samt kollade vad det var för telefonbolag som sålde telefoner där, fastnade inte för något utan fortsatte rakt igenom i stort sett, väl på andra sidan fick jag syn på banken. Drog in dit på en gång och fick en tid, jag kom in vid 11 och fick en tid vid 14. 3 timmar med att bara glida runt och försöka hitta saker att köpa är ju inte fel så jag hamnade i nån sorts affär som sålde telefoner. Jag frågade där också vad man skulle ha och blablablablabla och han frågade vad jag hade för telefon nu och jag visade och så sa han att “ja men då behöver du ju bara ett simkort!” så jag köpte det för 10dollares och sen fyllde på det med 20, aktivering skulle göras över internet så det var bara att försöka hitta något ställe att ansluta till internet på. Det var då det hände!

BLENDZ, jag såg ett kafé, gick in och köpte mig en slushie samt fick login till deras gratis wifi. Satt där en bra stund och försökte få igång mitt jävla kontantkort, gick inte hur jag än försökte så jag gav upp och letade lite lägenheter istället, jag hittade en lägenhet som jag faktiskt mailade på, har inte fått svar än så vi får väl se om det blir något. När jag suttit där i nån timma så gick jag vidare och kollade igenom klädaffärerna efter något fint att ha på mig, No luck there, jag hatar att köpa byxor… Kollade in lite kameror som verkade prisvärda iaf, får väl se om det blir något sådant.. Canon Powershot A3100 IS eller Canon Powershot SD1300 IS. De var rätt billiga iaf.

Klockan började så smått närma sig 14 och jag tog mig bort mot banken, hade för mig att det låg ett serviceställe där i närheten för den operatören jag valt att använda till mobilen så jag gled in där först och fick dom att fixa igång telefonen, så nu har jag ett kanadensiskt nummer! Tokigt det! Det funkade till och med! Sen var det raka vägen till banken som gällde.

Fick snacka med en snubbe som hette June Jang eller nåt, han hade sin namnbricka upp-och-ned så jag vet inte riktigt, dock fick jag ju typ 5st visitkort av honom så jag kan ju kolla upp det om jag bara orkar. Han snackade mer om skidåkning än om mitt bankkonto den lilla sydkoreanen :D. Han var otroligt oklar, gick igång som fan på att åka skidor och började surfa in på olika skidanläggningars hemsidor och skrev ut första sidan och gav mig massa papper… Fråga mig inte varför men jag tackade, log och såg glad ut. Tillslut så hade jag fått mitt kanadensiska konto och bankomatkort, awesomesauce, då kom det in en annan snubbe också och gav mig sitt kort, de verkar gilla att ge bort kort där…

När jag hade den sysslan gjord så Var det inte så mycket mer att göra än att försöka hitta kläder! Vafan man ska ju se proper ut tydligen på en arbetsintervju och de jeansen jag hade med mig (de jag ägde…) Ser rätt skabbiga ut om man ska se proper ut. Tillslut hittade jag ett par vanliga lite mörkare blåjeans från Levis som inte gick på mer än typ 350kr så det fick bli dom, sen får det fan bli en kortärmad skjorta till det för jag hittade inget vettigt att köpa, det får bära eller b(a)rista! 😉

Ja det är väl det som har hänt idag… Och nu sitter jag här och skriver stora väggar av text för er att läsa. Oh btw jag åt på McD idag, det var rätt gött faktiskt. Har också insett att jag nog dricker på tok för lite vätska, är jättetörstig känner jag, usch!

Jaja dags att skriva nytt Coverletter. Puss på er <3

Friday of DOOM

Jag var ganska så JET-LAGGAD när jag kom hit i Torsdags. Det tog ett tag innan jag lyckades hamna rätt och faktiskt kom fram till hostellet. Gick bara åt fel håll 3 gånger innan jag gick åt rätt håll. När jag väl kommit in och kommit upp till mitt rum så fick jag träffa de som jag delar rum med. Tre killar, en från saudiarabien, en från japan och en från sydkorea. Sydkoreanen blev helt till sig när jag sa att jag kom från Sverige och började prata som fasen om att det skulle vara ett av de bästa landen på jorden o.s.v. Sen när jag sa att jag hade en Samsungdator så blev han ännu mer exalterad, för det är ju ett märke från sydkorea… Han stog där och pratade med mig oavbrutet i typ 30 minuter och jag försökte förstå hans engelska och svara så artigt jag kunde. Tillslut var jag tvungen att säga att om jag inte verkar lyssna så mycket så beror det helt enkelt på att jag inte har sovit på 26 timmar och att jag är trött som ett djur och vill inget hellre än att sova just nu. Då sa han “only 10 more minutes ok?” och fortsatte. Men han ska ha CRED för han slutade efter 10 minuter =).

Jag var sjukt orolig för att jag skulle försova mig till mötet som jag hade på Fredagen. Det var klockan 11 och jag hade väl i mitt inre öga sett att jag varit så trött att jag skulle sova ända fram till eftermiddagen. Så jag ställde typ 5 alarm så jag skulle vara uppe vid 8. För jag ville äta frukost innan samt faktiskt hitta dit.

Det visade sig dock att vakna i tid inte skulle vara något problem, jag sov ganska oroligt tydligen och vaknade nästan en gång i timmen och trodde att klockan var jättemycket varje gång. Antar att det hade att göra med att jag var så nervös för att försova mig. Sen sov jag med telefonen i sängen också, så att jag skulle kunna stänga av den innan den ringt för länge och väckt mina rumskamrater. Tillslut struntade jag helt i alarmet och stängde av alla 5. För jag insåg att jag inte skulle försova mig.

Efter att jag inmundigat frukost och haft en trevlig pratstund med en 70årig Nya Zeeländare så snackade jag lite med bob på msn, han slutade plugget vid 16 så vi skulle mötas utanför hans skola, jag fixade adressen och gav mig ut i den stora vida världen.

Jag la upp min plan såhär. Jag klev ut från hostelet vid 09-snåret och hade alltså två timmar på mig att ta mig till lokalerna där INTERNeX låg. Men eftersom bobs skola låg på vägen så tänkte jag reka lite så jag slapp stressa mig dit på eftermiddagen sen. Så jag virrade runt i en timma utan att hitta rätt, sprang fram och tillbaka runt alla kvarter där det skulle vara men hittade det inte. När klockan blev 10 så bestämde jag mig för att ge upp och försöka igen senare. Viktigare att komma i tid till mötet än att hitta bobs skola…

Så jag gav mig av, iväg i dessa kvarter för att hitta min väg, jag följde vägbeskrivningen, jag hittade gatorna, jag gjorde allt och ändå så hittade jag fan inte fram… Det är inte sant tänkte jag, här går jag runt och är på rätt gator men hittar inte rätt hus! När jag hade virrat runt i 30 minuter så ser jag en kille som står i en dörröppning. Han hälsar på mig och jag hälsar på honom. Jag går förbi, stannar, kollar kartan, vänder mig om och går mot killen. Han tittar på mig och ler samtidigt som han säger “Are you lost?” “YES!” Han försökte också hitta på kartan vart det skulle vara, som tur var hade INTERNeX skrivit upp sitt telefonnummer på lappen jag hade och han tog sin mobil och ringde dom för att de skulle förklara vart jag skulle. Så tillslut hittade jag rätt, det visade sig att jag var på rätt gata men jag skulle bara en liten bit längre ner på den och in i ett hus där. Klockan var då 10.50. Jag var framme!

Väl där så fick jag en introduktion av vad INTERNeX var och vad de höll på med och vad de kunde hjälpa mig med. Det var en tjej från Danmark som jag fick snacka med, Mette hette hon. Efter det så gick vi iväg och skulle skaffa mig ett Social Insurance Number. För det måste jag ha tydligen. Hon sa att det vanligtvis tog 5 minuter att fixa det så hon kunde hänga med och visa vart det var. Sagt å gjort så stegade vi iväg där på gatorna och fram till stället, bestämde att vi skulle käka lunch efter att vi fixat SIN-numret till mig och att några till skulle med på lunchen. När vi kom dit så var det dock jättekö och vi blev sittandes på det där kontoret i 35 minuter istället för 5 minuter. Så det fick bli en lite snabbare lunch än det var tänkt och sedan tillbaka till kontoret igen.

Väl där fick jag prata med Patrik som berättade om jobben han hade hittat till mig och att ett av dom var på ett Café som tillhörde kedjan BLENDZ. Den intervjun var nu på söndag och jag borde förbereda mig lite för den. Sedan var det ett kontorsjobb också men det var inte säkert det blev nån intervju på det än så vi skulle avvakta. Efter det så kom Mette in igen och hade en genomgång över hur man ska bete sig på en arbetsintervju å lite såna grejer. Jag sneglade på klockan och insåg att den nu var 15.00, alltså 1 timma kvar tills att jag skulle träffa bob.

Jag fick låna en av deras datorer där jag skrev om mitt CV lite, skrev ut det och sedan begav jag mig därifrån för att leta reda på bobs skola. Jag fick en karta utskriven av en av de som jobbade på kontoret och ännu en vägbeskrivning samt den exakta adressen. Denna gång så hittade jag faktiskt och allt went well!

Träffade Bob, vi gick runt, käkade lite å hängde mest. Vi hade lite projekt som vi skulle göra. T.ex. skaffa mig en ny sladd till datorn eller en ny adapter. Så vi gled in i en affär som hette “The FUTURE STORE”, efter att ha glidit runt där och bland annat stött ihop med en kursare till bob som var svensk så frågade vi efter en sån sladd. Snubben som jobbade där tittade på oss lite och sa att vi borde gå ut ur Future Store, ta vänster och sen gå längst med kvarteret där tills vi såg affären “The Source” och köpa en sån sladd där istället för antagligen var den mycket blligare där”… Så vi bara “oookej” och gick därifrån och försökte hitta The Source.. Vilket vi inte gjorde. Gav upp projektet och begav oss hem till bob istället.

Allmänt häng och filmtittande var väl vad vi pysslade med tills att jetlaggen verkligen kom ikapp mig. Jag kunde knappt hålla mig vaken och sa till bob att nu är det fan dags å gå hem, så jag lyckades ta mig till Skytrainet och ställde mig på det för färd tillbaka till hostelet. Och jag skojar fan inte ens nu men det var så sjukt nära att jag somnade stående på det där jävla tåget att det knappt är sant, var sånadär “vakna-upp-i-sista-sekunden-för-att-rädda-balansen”ögonblick titt som tätt. Needless to say så hoppade jag direkt in i duschen när jag kom tillbaka och sen däckade i sängen pronto.

Snart skriver jag om min härliga Lördag…

Detta känns helt galet.

Alltså att vara här, men det har jag ju skrivit så många gånger att ni antagligen har tröttnat på att lyssna på det.

Haha jag upptäckte precis att om jag skriver fort på det här tangentbordet som jag har på min laptop så låter det sjukt najs, det låter som om jag är värsta hackern eller något. Fy fan va najs! Nu blev jag sådär omotiverat glad över en helt värdelös grej ;).

Jag har ju varit här i Vancouver nu i snart två dagar och jag måste väl säga att jag hittar lite bättre för varje dag som går. Även fast jag inte har lärt mig använda deras låtsaspengar än. De har så jävla mycket mynt och jag fattar inte varför de har dom. Varför har man 1c? VARFÖR? De har typ 8 olika sorters mynt att hålla reda på, det är ju för i helvete helt galet! Och dessutom så måste man lägga på skatt på alla jävla priser som står också… Men det är väl bara en vanesak även om det är drygt…

Har även upptäckt att jag måste köpa nya skor då jag fått galen skoskav av dom jag har nu, tror de är rätt så utslitna helt enkelt och att jag inte märkt det förrän nu för att jag inte gått runt så mycket i skorna. För det har blivit en hel del gående. Så pass att jag tog på mig mina joggingskor idag istället så jag skulle slippa skava på samma ställe hela tiden. Vilket har hjälpt, har inte alls haft lika ont idag! YAY

Folket här är rätt vänliga iaf, det kan jag skriva under på, herre mein GOTT. Nej men det är väl bäst att jag slutar skriva på den här posten nu, för jag tänkte skriva en till direkt efter som handlade lite mer om vad jag gjorde igår och vad som hände då. Sen blir det nog en till om vad som har hänt idag och lite så. Så snart kommer en post till, håll i hatten!