Intervju och bio

Så jag var iväg på en arbetsintervju idag! Skulle vara där vid 10 så jag gick iväg härifrån vid 9-snåret för att verkligen veta att jag inte skulle bli sen. Kom fram en halvtimme för tidigt istället så jag fick stå och hänga i ett annat bygge medan jag väntade på att tiden skulle gå istället ;).

När jag väl kom in och sa till hon bakom disken att jag skulle träffa Loris vid 10 så såg hon lite förvirrad ut men bad mig att slå mig ner så skulle hon komma strax, skulle bara ta hand om kunderna först. Det kom sjuuukt mycket kunder och hon kom inte ifrån förrän vid 11-tiden då hon kommer fram till mig och säger att hon inte visste om att jag skulle komma. För hon hade inte fått någon bekräftelse på det, bara på intervjun hon hade med en annan snubbe vid 10.30. Så hon var tvungen att ta den först. Så hon bjöd på en kopp choklad och bad mig vänta lite, så jag gjorde det och vid 11.40snåret så började vi snacka.

Det gick bra tror jag! Jag ska dit på Tisdag igen vid 11.30 och snacka med ägaren till affären. Tydligen så är det skiftjobb som gäller sen. två dagar, två nätter, ledig fyra dagar, 5 dagar, ledig fyra dagar, två dagar, två nätter, ledig fyra dagar o.s.v.

Vi får väl se vad som händer!

När jag väl kom därifrån så visste jag inte riktigt vad jag skulle göra. Det regnar rätt så mycket och jag hade inget planerat… Så jag gick till en biograf och köpte mig en biljett till “The American”… Gör inte om det kan jag säga. Den var riktigt usel och långsam… Nej usch, USCH!

Klockan är 17 här nu och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag tog och köpte mig en vecka till på hostelet, 1900 gick det på och det börjar kännas som om jag måste hitta nån lägenhet nu. Tyvärr så verkar nästan alla lägenheter bli lediga först i oktober så jag kommer nog få lägga ut 2 sådana veckor till innan jag får tillgång till något annat boende.

Nervöst

Jag börjar känna mig lite nervös, jag antar att det är på grund av intervjun jag ska på om 1½ timma. Det är ju inget som jag brukar göra, gå på intervjuer så att säga! Men det kommer nog gå bra. Har fått i mig lite frukost nu och ska väl börja göra mig iordning. Det regnar idag!

Ska iaf på intervju vid 10, sen är dagen helt öppen, vet inte riktigt vad jag ska göra. Kanske skulle svänga in och se nån film på bio eller något. De vore ju ganska så trevligt!

Nej dags att börja göra sig iordning för avfärd!

Hostel.

Det är ganska mysigt att bo på hostel ändå. Jag kan faktiskt förstå charmen med att åka runt till olika ställen i världen och bo på platser som denna. Det är en speciell typ av folk som kommer till hostels och vandrarhem och alla har en rätt skön attityd verkar det som. Nu låter det som om jag har träffat varenda kotte på hela hostelet, vilket jag inte har, men det är det intrycket jag får.

Jag sitter nu på min kammare som jag delar med Araben, Koreanen och Japanen. De är inte här för tillfället men de har varit här tidigare. Koreanen var otroligt taggad på att åka till Seattle för där var det VERY CHEAP, HERE 400 DOLLAR, THERE 200 DOLLAR VERY CHEAP! Vet inte riktigt vad han håller på med, han gick härifrån med en sån silvrig väska förut! Något skumt är det ju på gång ;).

Araben ska lämna oss nu för lite äventyr ute på öarna tydligen. Se naturen i Vancouver lite innan han kommer tillbaka för att va i stan några dagar till och sedan hem till Saudiarabien. Han verkar trevlig men han sa det att Sverige verkar vara ett bra land! Men det har väldigt högt antal med självmord! Jag antydde något om att Sverige var väl kanske bara det land som höll koll på hur många det faktiskt är som tar självmord istället för att klassa det som något annat. Men han verkade inte tro på det resonemanget, eller så förstod han inte riktigt vad jag menade. Japanen är han som är tystast, men han är väl yngst också. Väldigt försiktig av sig, han trampade på mina skor förut och jag, stridslysten som jag är, gick ju till attack på en gång, slet av mig tröjan och slog mig själv på bröstet, skrek osammanhängande och började hoppa upp och ner i rummet… Eller nej det gjorde jag inte, men han bugade och bad så hemskt hemskt mycket om ursäkt, sedan ställde han tillrätta mina skor och fortsatte med det han höll på med. Japaner…

Jag har en arbetsintervju i morgon. Det är för ett jobb på ett café, tydligen så jobbar man där som lärling i nån vecka eller två, sedan blir man skickad på nån baristautbildning där man lär sig göra LATTE ART och sen får man väl komma och jobba igen då. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det, det verkar rätt soft och så men jag har ingen aning om jag klarar av det. Klart att jag klarar av att hälla upp lite kaffe o.s.v. Men klarar jag av att vara så service minded som faktiskt krävs för ett sådant jobb? Sedan är det ju det här med pengarna också. Det är ju inte så att jag har stenkoll på hur mycket varje mynt är värt och hur alla mynt ser ut eller vad i helvete man ska göra med alla jävla skitmynt som detta land håller på med. Jag brukar köra den fina taktiken att när jag ska betala något så slänger jag upp en näve mynt det första jag gör så att expediten kan stå där och härja med dom och ta det den tycker att han/hon ska ha. Sedan lämnar jag sedlar i efterhand :D. Funkar hur bra som helst.

Måste väl dock säga att det oftast inte är jag som tar initiativet till att börja rota i mynthögen. Jag brukar försöka stå där och tyda tecknen på alla mynt, men de i kassan blir lite stressade och ber att få hjälpa till. Inte så att jag står där och vägrar ta emot hjälp bara för att jag måste lära mig. Måste ju tänka på de andra också! Men jag får se det från den positiva sidan. Om jag nu får jobb som kaffegörare och taemotpengare så lär jag ju lära mig mynten rätt så snabbt… Förhoppningsvis!

Jag måste säga att jag känner mig rätt tråkigt som bara sitter inne på rummet på kvällarna och inte är ute och tumlar runt! Å andra sidan gjorde jag ju inte det i Sverige heller, men jag vet inte, nu är man så nära hela tiden… Iofs kanske det vore lite korkat att gå ut och svira hela natten, även om jag inte dricker, när jag ska på intervju dagen efter ;). Nej det får bli lite sällskapsresan istället känner jag!