Civilisationens högborg

Hej dagboken.

Jag tänkte berätta lite om dagens och gårdagens äventyr, det har faktiskt hänt ganska så mycket dessa två dagar. Tro det eller ej.

Igår bestämde jag mig för att bege mig mot Sveriges högborg här i Vancouver. Ambassaden tänker du då herr dagbok? Nej IKEA menar jag kära dagbok, IKEA.

Bara resan dit var ett stort äventyr. Men för att du ska förstå vilket äventyr det var så behöver jag förklara hur biljettsystemet fungerar här i staden. Vancouver är indelat i ett par olika zoner. De biljetter som jag köper vanligtvis gäller för zon 1. IKEA ligger i zon 2 så jag fick köpa mig en sådan biljett istället, 3.75 kostade den. Den biljetten kan man använda i 90 minuter efter man har köpt den till att byta tåg/buss och så. På min stog det 6.48 PM.

Så jag hoppar på tåget som tar mig ut till Bridgeport, vilket för övrigt är samma tåg som tar mig till min lägenhet. Jag byter till buss nr 430 från BAY 5, satt på bussen tills dess att den lilla displayen i taket visade “SWEDEN WAY” Där drog jag i snöret, jag kände att här måste jag bara gå av! Sagt och gjort, jag gick av och fick syn på en stor blå byggnad. Jag var framme vid civilisationens högborg!

Så in genom portarna och vad fick jag se? Ehh… jo jag fick se… Ikea i Jönköping, eller liknande! Men jag sprang runt där och hittade till avdelningen som jag skulle till. Sängkläder. Plockade snabbt ihop lite grejer som jag trodde jag skulle ha, lakan och påslakan och täcke och kudde och så. Haffade nån anställd och frågade om jag hade allt som behövdes för att sova. Hon svarade ja och jag gick till kassan. Klockan var 6.22. Biljetten slutar fungera 06.48, inga problem!

När jag väl kommit fram till busshållsplatsen 5 minuter senare så visar det sig att jag preciiis har missat en buss och att nästa kommer 6.46! Två minuter innan biljetten slutar fungera… Tänk om bussjäveln är sen! Vafan ska jag göra då?

“Vad menar du egentligen? Det är väl bara att betala en biljett på bussen?” tänker du nu kära dagbok? Ptja det är bara det att man enbart får betala kontant, och då ska det vara exakta pengar här, inga sedlar eller så, mynt! Mynt som jag inte hade. Så om bussen kommer för sent och min biljett går ut så kommer jag inte hem, då måste jag hitta en bankomat och ta ut pengar och växla…

Bussen kom 6.45 och jag andades ut! Nu till nästa problem, vad skulle jag göra med den blåa fina ikeapåsen? Ska jag verkligen släpa med den bort till hostelet för att på torsdagen dra med mig även den till jobbet och sedan till lägenheten?

36 spänn? För oss fyra? ALDRIG I LIVET

Med tanke på att lägenheten ligger bara en station bort så hoppade jag av där och gick bort för att dumpa av påsen. Jag chansade helt enkelt på att någon var hemma och att påsen skulle kunna få bo där över natten. TJI FICK JAG. Det var ingen hemma, inte en jäkla kotte var hemma. Så jag gjorde det enda man kunde göra? Jag gick runt på baksidan och slängde in påsen bakom staketet till altanen och hoppades helt enkelt på att ingen skulle hoppa över och sno den och att när de kom hem sedan skulle ta in påsen (vilket jag sa till dom att göra sen när jag kom hem, eller ja, jag försökte säga till genom att skicka mängder med meddelanden lite varstans).

Allt gick bra tillslut och påsen kom in i huset!

Jävlar vad mycket det blev om IKEA då kära dagbok. Jag får nog berätta om kvällens bravader i ett annat inlägg för annars blir detta på tok för långt! Tack och god natt 🙂