Blev en hel del plaskande

Det var ännu en sådan där eftermiddag idag där jag inte kände för att riktigt göra något. Jobbade fram till 12.30 och sedan satt på fackmöte till 16.30. Slumrade till rätt så bra på bussen när jag åkte hem kan jag meddela.

Torsdagar är en dag då jag brukar gå ut och gå med en vän, det kändes väldigt långt borta just denna dag då vädret inte visade sig från sin bästa sida. Sedan är det alltid lite svårare att ta sig ut efter att en känt efter precis hur mjuk sängen är, om än för en kort sekund.

Men vafan, det var lika bra att ge sig iväg ut i snöslasket. Tycker det är sällan det faktiskt faller ner blötsnö men idag var en sådan dag. Det klafsade rejält om skorna där jag gick fram, en och annan vattenpöl invaderades av mina stampande kängor och sju kilometer senare och efter mycket gott snack där livets våndor gicks igenom så var jag tillbaka hemma. Ytterst nöjd med min insats!

Fridens.

Spela på avundsjukan

Jag fick hem ett brev från Postkodlotteriet här om dagen. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det faktiskt, om inte annat är det en jävligt smart grej för att tjäna enorma mängder med pengar.

Ja inte för mig alltså utan för postkodslotteriet.

Det är verkligen lurigt av dom att spela på en eventuell avundsjuka som kanske kommer vid ett senare tillfälle. “Dina grannar är med, du vill väl inte vara den enda som inte vinner när väl ert postnummer dras?!”. Nej klart jag inte vill vara det.. eller?

Ska jag vara helt ärlig så kan jag inte bry mig mindre om mina grannar vinner pengar eller inte. Jag blir glad för deras skull om de vinner såklart, men det är inte direkt så att jag skulle känna mig missunnsam om de vann och jag inte var med.

Jag tycker helt enkelt att det är ett fult knep de håller på med “vinn med dina grannar”. Och vad är det egentligen för fantasisummor de håller på med. 1 miljard, 388 miljoner 140 tusen 416 kronor. Alltså inser ni hur mycket pengar det där är? Grovt räknat så är det 3470 årslöner som ligger på 400.000 kronor. Eller varför inte 115 personers årslöner i 30 år á 400.000kr.

Mja, jag är tveksam till hela grejen, spela på ett sorts grupptryck, är det inte lite väl mycket högstadie över det hela? Det är som om Sverige är ett enda stort högstadie där Postkodslotteriet är det “häftiga” gänget och nu har du faktiskt en möjlighet att få vara med. Mot betalning såklart, du vill väl inte vara utanför?

Fridens.