Tusk

Jag såg filmen Tusk igår. Jag varnar för att denna text kan innehålla spoilers.

Tusk är en film gjord av Kevin Smith, filmen är sprungen ur ett podcastavsnitt som Kevin Smith gjort med Scott Mosier. Smodcast #259 tror jag att det var. Kanske inte det vanligaste sättet att få till en film på men herr Smith är väl inte den vanligaste snubben i stan heller direkt.

Kevin Smith är lite av en husgud för mig, jag har gillat hans filmer sedan första gången jag såg Clerks. Det gick så långt att jag nästan tatuerade in ett citat från sagda film någonstans på kroppen. När jag var i Kanada så gick jag även och såg hans då senaste film Red State på bio varpå Kevin Smith höll en Q&A efter föreställningen. Mycket bra, mycket bra.

Anyoldhow, Tusk handlar om två killar som har en podcast som heter NOT-SEE-PARTY, vilket blir lite lustigt om en säger det högt.. yea precis, Nazi party, slugt så det förslår. I denna podcast så finns det ett inslag där ena parten åker iväg för att intervjua något original någonstans för att sedan återvända och återberätta vad som hänt för sin kollega. Denna gång bär det av till Kanada.

Jag vill verkligen inte spoila något känner jag, men det händer rätt underliga saker uppe i Kanada…

Om ni ska se den så tror jag ni gör bäst i att inte titta på någon trailer först, jag gjorde det och stora delar av filmen avslöjas i trailern tyvärr. Men det ni verkligen måste ha är ett väldigt öppet sinne när ni ser den för filmen kommer ta er med på en resa som ni sällan kommer glömma. Det finns scener i denna film som aldrig kommer släppa från mina näthinnor.

Jag skulle nästan tro att filmen får lite mer djup om en är lite bevandrad i Kevin Smithuniversumet också då det finns små subtila hintar till olika podcasts som Kevin gjort och andra saker.

För ett Smith-fan så måste filmen ses men då med, som sagt, väldigt öppet sinne. Det finns lite känsla av Clerks kvar i hans filmskapande i sättet han skriver dialog och att de mest oväntade saker händer.

Jag gav den 3 av 5 i betyg!

Fridens